Buitenslapen bij Kinderdagverblijf de Peuterhoeve

In Scandinavische landen weten ze het al heel lang: buitenslapen is gezond! Tot begin vorige eeuw sliepen kinderen in het noorden van Nederland ook vaak buiten. Kinderen die buiten slapen maken door het zonlicht meer vitamine D aan. En hebben minder last van verkoudheid, omdat de luchtkwaliteit buiten beter is dan binnen. Veel kinderen slapen buiten rustiger, dieper en langer. Ook de 'moeilijke' slapers! Buitenslapen zorgt in die gevallen voor beter uitgeruste kinderen.

Stimuleren van zintuigen

Buitenslapen is voor baby’s een waardevolle kennismaking met de natuur. De afhankelijkheid van hun zintuigen maakt dat baby’s ruiken, horen, voelen, proeven en zien als de beste! En deze zintuigen worden buiten volop geprikkeld. In een buitenbedje hebben kinderen volop gelegenheid om te kijken naar de wolken, de blaadjes en te luisteren naar de geluiden van buiten. Ook maken ze kennis met veranderende weersomstandigheden: het zonnetje op hun huidje en de wind over hun wangetjes.

Toestemming ouders

Op de Peuterhoeve zijn de ervaringen met buitenslapen zeer positief. We laten de kinderen alleen buiten slapen met toestemming van ouders.

Meer weten over buitenslapen bij Kinderdagverblijf De Peuterhoeve?

Kom gerust langs om onze buitenbedjes met eigen ogen te bekijken.

Buitenslapen

Buitenslapen is voor baby’s een waardevolle kennismaking met de natuur. De afhankelijkheid van hun zintuigen maakt dat baby’s ruiken, horen, voelen, proeven en zien als de beste! En deze zintuigen worden buiten volop geprikkeld.

Lees meer

Kinderdagverblijf
De Peuterhoeve

Provincialeweg 4
3271 LW MIJNSHEERENLAND
078-6765782
info@peuterhoeve.nl

Openingstijden

  • Maandag (07:00) 07:30 - 18:00
  • Dinsdag (07:00) 07:30 - 18:00
  • Woensdag (07:00) 07:30 - 18:00
  • Donderdag (07:00) 07:30 - 18:00
  • Vrijdag op aanvraag
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten